dijous, 19 de juny del 2014

Premis Biblioteca

Curs 2013 - 2014

Premi "Joves intrèpids"

Als alumnes de segon de “Sistemes microinformàtics i xarxes” per la seva pàgina web de recerca al catàleg on-line de la Biblioteca:

Luis Alberto Caiza Ñacato

Antonio Díaz Blánquez

Alberto Fernández Pacheco

Aebram Javier Rizan

Luis Matamoros Barrios

Youssef Meftah

Jefferson David Torres Frutos

Professor: Daniel Rodríguez Calafat

 

Premi 'M'agrada llegir"

A l'alumne millor lector del curs 2013-2014:

Sergio Cristóbal Iglesias (1r d'ESO B)

 

 Premi Biblionautes

Als millors alumnes bibliotecaris:

Cristian Martínez Parada (1r ESO A)

Khoudia Diaye Fall (2n ESO A)

Karen Mishel Gonzaga Yánez (2n ESO A)

Nathalia Paola Luna (2n ESO C)

Maria Moles Aguilera (2n ESO C)

Emely Valeria Mosquera Chamaidan (2n ESO C)

Águeda García Saura (2n ESO C)

Els premis i mencions es lliuraran el dia de la festa de fi de curs, dia 23 de juny a les 19 h.

diumenge, 15 de juny del 2014

'Per què llegir els clàssics' amb Milagros Pierna


   Què és un clàssic? Per què unes obres es consideren clàssiques i altres no? Per què algunes obres tenen una capacitat comunicativa que és transversal, màgica i “paranormal”, que supera barreres temporals, geogràfiques, culturals i lingüístiques? Per què els clàssics són font inexhaurible de noves creacions?.... Aquestes foren algunes de les grans qüestions que Milagros Pierna plantejà als alumnes de 4t d'ESO el passat dijous.
  Les respostes, potser les trobareu en el vídeo següent. Sigui com sigui, mireu-lo i escolteu les paraules de Milagros que, com sempre, són exquisides, i seguiu els seus consells: "Llegir, sí; llegir els clàssics, encara més", encara que només sigui 'per connectar amb la resta de la humanitat' a través d'aquests amics de l'ànima que són els clàssics.


 I recordau que les obres suggerides per Milagros Pierna, tant les escrites per ella com per altri, són a la vostra disposició a la biblioteca. Per si en voleu saber un poquet més de Milagros Pierna, us passam un enllaç i els títols d'algunes de les obres que ha publicat:
  • Los espejos del Charing Cross. Premio "Galiana" de 1995.
  • Mitologías. Premio "Provincia de Guadalajara" de 1995.
  • Coses de cada dia. Ed. Mediterrània, 1994.
  • Ángel de agosto. Ed. Destino, Barcelona 1997.
 

dijous, 5 de juny del 2014

Educació i medi ambient


Aquesta setmana, coincidint amb el Dia Internacional del Medi Ambient, s'han realitzat a la biblioteca les xerrades informatives prèvies a les sortides que faran els propers dies els alumnes de 1r d'ESO a l'Aquàrium Cap Blanc, organitzades pel departament de Ciències Naturals. Aquest aquari es troba a Sant Antoni, dins una cova natural on es poden veure de prop algunes espècies marines de les que habiten les nostres aigües. Els objectius d'aquestes activitats són conèixer l'entorn on vivim i sobretot fomentar canvis en actituds, posar fre a actuacions fàustiques que comporten greus perjudicis a la natura i indefectiblement a l'ésser humà.   

A més, hi ha un tercer motiu que justifica aquesta entrada: acabam de rebre un llibre preciós, Cala d'Hort i el seu entorn terrestre i marí, una acurada edició feta per especialistes, amb fotos bellíssimes i dedicat, per mèrits més que justificats, a Cristòfol Guerau d'Arellano, biòleg i referent en la defensa dels espais naturals de les Pitiüses i antic professor del nostre centre. L'obra és una crida a la valoració dels béns naturals que encara tenim, una crida a la reflexió, més necessària que mai, ara que sembla que les perforacions petrolíferes que es volen fer prop de les costes pitiüses tiraran endavant, ara que comença l'estiu i que les nostres costes i platges s'ompliran de plàstics,...

Si voleu ampliar aquestes informacions, us suggerim aquestes adreces:

I recordau: a la biblioteca teniu a disposició el llibre Cala d'Hort i el seu entorn terrestre i marí.

diumenge, 1 de juny del 2014

Poemes que es fan cançó amb Feliu Ventura

  Dia 21 de maig el cantautor Feliu Ventura ens oferí dos concerts d'una hora i escaig, un a les 11 h del matí per als alumnes de 4t d'ESO i un segon, l'horabaixa, per als de l'Escola d'adults. L'activitat en ambdós casos anà precedida d'una breu introducció explicativa de l'ofici d'aquests artesans de les paraules i dels sons que són els cantautors. La part més extensa fou la dedicada a la seva obra on, amb veu assenyada, valenta, tendra i poderosa, comentà i interpretà poemes musicats per ell de Vicent Andrés Estellés i de Joan Salvat-Papasseit i altres de factura pròpia: llavors la biblioteca, corpresa i encantada, vibrà com no ho havia fet mai. Testimoni del que us deim és la selecció d'alguns moments de l'acte del vídeo que segueix: 



Us adjuntem també aquí la proposta de la unitat didàctica i un enllaç, que us recomanem, on podreu escoltar moltes més cançons de Feliu Ventura. 



Moltíssimes gràcies per aquesta joia i bona sort!

Aquesta activitat fou possible gràcies als departaments de Llengua Catalana i Literatura i de Música, la CNL i la Biblioteca.